Monday, February 4, 2013

Kajálda: Bajai Halászcsárda értékelés

Ismét egy hazai étterem, amely egyedi minőségével hívja fel magára a figyelmet hazai
és külföldi portálokon is. Bár van, aki gyengébbre értékelte, a tendencia nem ez!

Időszak: 2013 február
Romantikus édeskettes, kevésbé romantikus céges és abszolút nem romantikus esküvői rendezvények színtere egyaránt lehet ez a sok faborítással és gerendákkal épített, hangulatos étterem. Kellemes, békebeli légkörét csak fokozza a  halászcsárdákhoz illő cigányzene, a fali képek és tányérok, a szanaszét kiaggatott népi munkaeszközök sokasága. Nincs is rossz helyen - bár kissé ki kell rándulni (vagy hogy mondják az ilyen tevékenységet) a városból, de nem feltétlenül autóval, mert van itt fogaskerekű meg mindenféle BKV is. Jó pihenő lehet a kajálda akár egy normafai szaladgálás után is, ha belefér a büdzsébe.
Amiért idejön az ember, mégsem az élő zene meg az udvarias kiszolgálás - na jó, azért is (főleg mert a gyerekekkel is jó fejek) -, hanem a kaja. Ki hitte volna :O)
A konyhájuk tényleg szuper. Kóstoljuk meg például az alábbiakat:
  • Haltepertő lilahagymával - hmmm...
  • Fokhagymakrémleves sajtos-tejfölös lángoskával - hinyje
  • Fogas roston grillezett zöldségekkel, fűszervajjal - szuper
  • Harcsatekercs parajos túróval töltve, aszalt paradicsomos pürével - huhh...
  • Túrógombóc - durva!
  • Bográcsos korhely-vegyes halászlé - orvost!
  • Baconos harcsafilé ajváros burgonyapürével - ...
De van itt egyben sütött fogas, többféle halászlé, sőt aki alapvetően undorodik a csúszós-nyálkás vízi faunától, találhat szárnyast, steak-et is az étlapon.

BTW, az egész étlap fent csücsül a honlapjukon.
Jó hír, hogy az árak megfizethetők, sőt az étterem benne van az olyan kis társas foglalkozásokban, mint a Torkos Csütörtök és a Gastro-Card...
Melegebb hónapokban kerthelyiség is várja az idetévedő jóembereket. Nem csak a kaja és a hangulat szuper, hanem a sok hasonló létesítmény által elhanyagolt budi is rendben van, tiszta, nem csak egy van belőle stb. :O)
Kontakt:
Bajai Halászcsárda
1121 Budapest, Hollós út 2.
+36 (1) 2755245
  
Összegzés:
Kötelező "olvasmány". Szuper minőség, kellemes kikapcsolódás, ráadásul olcsóbban, mint pl. a Náncsi néninél, amit ugyancsak szeretünk :O)
  
Pontszám (figyelembe véve a kategóriát és a helyet)
10/10
  

No comments:

Post a Comment