Saturday, January 19, 2013

Szembevándorlás

Sokfelé belebotolhatunk a Sp** üzleteibe, mert szép nagy üzletlánc és annak bizony tulajdonsága, hogy sokfelé szeret lenni, határon innen és túl.
 

Miközben a bevásárlókocsit taszigálja az ember a polcok és az ott lézengő 3 db vásárló között, egyszer csak harsány méltatlankodásra lesz figyelmes. Egy ötvenes, pocakos, jól szituáltnak látszó férfi (?) a helység közepén állva fennhangon panaszkodik a mobilján. Azért, hogy mindenki hallja vagy csak ez a normál üzemmód nála, nem tudom.

Aszongya, hogy "Mennyi büdös tapló paraszt van a második kerületben, minden második ember nekem jön a boltban! Biztos valami bevándorlási hullám volt megint!"
 
Elérkeztünk a no comment részhez. De mégis, csak egy kicsit, hadd, léccci...
 
Pocakos barátunk szűknek érzi a magyar világot - főleg az üzlethelység kicsiny magyar világát - ennyi, szerinte "nem magyar" embernek.

Körülnézve azonban nem hemzsegett a bolt az "idegenektől", nem bújkált egyetlen kínai, arab, gót, vizigót, dák, dákós indián, eszkimó sem a polcon sorakozó befőttek között, sőt egyáltalán bárki, aki nem fehér bőrű lenne. Sőt úgy egyáltalán, vásárlóból sem volt túl sok.
 
Nahh, hogy az említett pocakos is megértse, ő az olvasatomban egy sznobrasszista köcsög.
 
 
 

Másrészt ha mindenki szembejön az autópályán, az biztos, hogy nem az én hibám?
 
Sajnos egyre többször botlani ilyenekbe, pedig nem hiányoznak, határon innen és túl :O/
 

No comments:

Post a Comment