Tuesday, June 4, 2013

Madarak

Sok szép madár van Brazíliában és külön hasznos, ha ezek egy részét egy helyen megtalálhatjuk. Nem, nem a tányérunkban... :O)
 

 
Időszak: 2013 május
 
Amikor az ember megnézte a szemével az Iguacu vízesést, talán hajlamos továbbrohanni újabb távoli úticélok felé. De nemá. Erre a madaras helyre szánjunk pár órát, megéri (kivéve azoknak, akikben még elevenen él Hitchcock rémfilmjének emléke vagy egyéb módon allergiásak a madarakra)... :O)
 
Fantáziadús módon Madárpark (Parque das Aves) a placc becsületes neve. A marketingcsapat bizonyára nagyon sokat törpölt rajta, mire a legkreatívabb reklámguru előállt az ötlettel :O)
 
A létesítmény nem nagy és nem öreg, kb. 16 hektár és 20 éve sem üzemel. A parkot nagyon jól összerakták, egzotikus "szobanövényekkel" szegélyezett, kanyargós ösvény vezet végig rajta :O) Rengeteg színes - és hangos - madár látható, még kolibrit és szelidített papagájokat is találni. Meg szép nagy pillangókat, amint maguknál többször nagyobb gyümölcsdarabokat próbálnak felélni. A legtöbb színpompás baromfit, például a tukánokat kábé fél méterről lehet fotózni, annyira megszokták a turistákat.
 
Egy biztonsági óvintézkedést azé tartsunk be: nem árt tudni, ki mászkál a fejünk fölött... Nem egy látogató részesült már itt toccsanós élményben... :O) Én ezt sikeresen megúsztam, bár csak 20 centi híján... A mögöttem ballagó japán srác természetesen harsány kacagásba kezdett. Aztán a keselyűk elé vetettük... :O)
 
Na nem dumálok tovább, inkább lássuk az őrizeteseket :O)
 








 
 
 

No comments:

Post a Comment