Sunday, December 30, 2012

Kajálda: Byanjan Bar & Grill értékelés

A "Byanjan" szanszkrit nyelven amolyan kajaválogatást vagy hasonlót jelent. Egy lazulós pokharai estén beugrottunk megnézni, mert mán kopogott a szemünk :O) És megérte!
 
 

 
Időszak: 2012 április
 
Véletlenül találtunk rá a helyre, mert a velünk levő Lonely-ban (8. kiadás) nem szerepelt. Kívülről, az utcáról nézve át is siklottunk volna felette, de rutinos vendéglátóhelyhez méltó módon egy kedves, fiatal lányt állítottak a bejárathoz, aki tök normális, abszolút nem sales-elős módon invitált befelé
minket - ez pedig a sok boltossal folytatott alkudozást kicsit unva alapból elég szimpatikus volt :O)
 
Maga a hely - mint vendéglátóipari komplexum - nem túl nagy, de nagyon jól össze van rakva. Kicsit Európában érzi magát itt az ember, de azé szerencsére nem túlságosan, megvan az egészséges átmenet az otthoni dolgok és a nyaralás, a vendégség (vendégül látottság) jóleső érzése között :O) Az épület a LakeSide főutcáján, a Barahi Road-on áll, van galéria, kerthelység, ahonnan nem rossz a kilátás a Phewa tóra a madaraival és mögötte a hegyekkel (OK, helyi viszonylatban dombokkal :O)). Ja, a budi is tiszta és tágas :O) Kedvcsinálónak nézzük meg a galériát az egyébként igényes honlapon.
 
A kaják, melyeket először ettünk itt (ugyanis az annapurnai trekkingről visszatérve ismét megettük itten a steak-jük javát):
- savanyú-csípős leves (tökre mintha igazi lenne :O))
- pepper steak (hmmm, pont jól készítették el (persze megkérdezték, hogyan kérem, de ehhez is tartották magukat - ellentétben néhány csórikám, féltahó magyar étteremmel, ahol sajnos úgy érzik, hogy a vevő van a bizniszért és nem fordítva))
- párizsiasan rántott zőccség (volt benne egy szép, mosolygós kis green chilli darabka, amire ráharapott az asszony, hehe - bár amikor ott helyben kifejeztem ezt a "hehé"-t, majdnem a fejemre borult egy nagy kancsó zöld tea, melegében)
- ettünk valamilyen hal curryt
- plusz ott voltak a kiegészítők (az előbb már említett big pot zöld tea, kólika (Coca, mert a másikat nem komáljuk), víz, brownie, mindegyik kaja szuper volt!
 
Ami még nem hátrány, hogy van elég személyzet, akik jól beszélnek angolul és figyelmesek, tehát a kiszolgálás is kafa.
 
Otthagytunk 1595 Rs-t, de nem bántuk :O) Megkoronázza ugyanis a kulináris és esztétikai élményt, hogy olcsóbb hely, mint a LP által favorizált Moondance. A TripAdvisor tagjai sem nagyon panaszkodnak :O)
 
Kontakt:
Lakeside, Barahi Road
Pokhara 20012
Nepal
+977-61-466271
Email: info@byanjan.com
URL: http://byanjan.com/
 
Összegzés:
Központi hely, szép környezet, kitűnő kaja jó szolgáltatással.
 
Pontszám (figyelembe véve a kategóriát és a helyet)
10/10
 

 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment