Sunday, November 4, 2012

Chitwan NP árak

 
Kellemes kirándulás lehet Nepálban a Chitwan Nemzeti Park, feltéve persze, ha nem esznek meg a tigrisek és a szúnyogok, nem taposnak agyon a megvadult orrszarvúk és elefántok és nem kapunk el valami szubtrópusi nyavalyát.


Nahh, most, hogy meghoztam mindenkinek a kedvét a dologhoz, röviden összefoglalom, milyen szálláshelyeket ajánlottak nekünk és mennyiért. Mielőtt nekivágunk, tudni kell, hogy a Chitwan nagyon ismert, nagyon túristás hely, ezért amennyiben tehetjük, érdemes az ottani mércéhez képest átlagosnál kicsit jobb helyet választani a 3-4 napos ott tartózkodásra. Külön megfontolandó, hogy olyan helyet válasszunk, amely a park területén belül van, így egy csomó ide-oda hurcolkodást megspórolhatunk.

Részletekbe ezúttal nem mennék; egy külön post-ban még fogok írni a Chitwan NP-ról, addig itt van egy kis irodalom. Nekünk az alábbi helyeket javasolták:
  • Machan: 410 USD/fő. Bent van a dzsungelben (tehát a park határain belül). Állítólag 2012 nyár elején bezárt, mert a kormány környezetet véd. Legalábbis ez a hír terjengett áprilisban...
  • Machan (az új, ami az előbbi helyett nyílik): 365 USD/fő. Dzsungelen kívül van.
  • Island Jungle Resort: 365 USD/fő. Bent van a dzsungelben. Itt jártunk; jó volt, hozta a szintet mind a látnivalók, mind a szállással elvárható dolgokkal kapcsolatban (azé ne egy Hiltonra várjunk az őserdő közepén!)
  • Riverside Resort: 230 USD/fő. Dzsungelen kívül van. Jó félig-budget megoldás lehet azoknak, akik nem szeretnék a dollárjuk nagy részét erdei-mezei elefántozásra „pazarolni”…
Ajánlottak még egy exkluzívabb helyet is valami 4-500 dolcsi közötti árért, azt köszöntük, nem kértük, bár csábító volt... Tehát ennyi kiindulásnak elég, akit érdekel, elég sok olvasnivalót talál a neten!
 
 
PS. Normális esetben a Chitwan szinte teljesen veszélytelen hely. Ha betartjuk az ésszerű viselkedési normákat, a táborok szakértő vezetői képesek lesznek vigyázni ránk. Tehát ami az első bekezdésben áll, az csak a legnagyobb szerencsétlenségi faktorú utazókra vonatkozik :O)
 

No comments:

Post a Comment